Tilføj en kommentar...
Post as (log out)

Sara Amrani

The N-word hurts
03:39 / 5. juni 2016
Debatten om brugen af ’N-ordet’ er igen blevet aktuel, efter Dansk Folkepartis Søren Espersen tog ordet i sin mund i forbindelse med kritik af partiets nyeste billedkampagne.

Berlingske bragte i mandags interviewet ’ Hell no, NEJ, og en hel masse !!!: »Vi vil ikke kaldes negre«, med Mary Consolata Namagambe, som er stifer af kampagnen »N-ordet, der gør ondt«, en kampagne hun har startet efter en undersøgelse MetroXpress lavede blandt danskerne, hvor 25% svarer de bruger ordet ’neger’ når de omtaler en person af afrikansk afstamning.

I denne video er Mary på besøg på Borups Højskole hvor hun fortæller om sin kampagne og sætter perspektiv på debatten, som oftest debatteres af folk ordet ikke rammer, i stedet for folk der rent faktisk mærker ordet på egen hud. Problematikken i dette er at brugen af ordet fortsættes idet at ingen forstår hvor megen skade ordet forårsager.

"N-ordet der gør ondt" er en kampagne der har til formål at bringe og dele de uhørte stemmer i vores samfund frem der beretter den nøgne og ægte sandhed om hvordan ordet har påvirket deres liv. Formålet er at bringe denne oversete gruppe af mennesker frem således at vores samfund kan forstå yderligt at dette ord ikke hører hjemme nogen steder.

Siden for kampagnen er politisk neutral og fungerer som et åbent forum hvor man kan udtrykke sig:https://www.facebook.com/N-ordet-der-gør-ondt-915781985196099/info?tab=page_info